Over de GSVA

De Gereformeerde Studenten Vereniging te Amsterdam is opgericht op 9 juni 1969. De GSVA heeft als tweede naam ‘Petrus Plancius’, een gereformeerd wetenschapper uit de 16e eeuw. Petrus Plancius was een bekend geograaf, en heeft vele gebieden nauwkeurig in kaart gebracht.  Daarnaast was hij in die tijd veel betrokken bij de kerk, als theoloog en voorganger.

Sinds de oprichting is de vereniging uitgegroeid tot een hechte christelijke studentenvereniging met leden studerend aan hogescholen en universiteiten in Amsterdam. Bij de GSVA hebben studenten de mogelijkheid anderen te leren kennen en zich samen te verdiepen in geloof door middel van bijbelkringen, maar ook in wetenschap, wat zich uit in facgroepen en lezingen.

Ook is er ruimte voor gezamenlijke ontspanning. Zo borrelen we elke woensdag op onze sociëteit aan de Prinsengracht en gaan we regelmatig een weekend weg.

De leden van de GSVA, ook wel Plancianen genoemd, werken mee in verschillende commissies. De belangrijkste commissies zijn de diescommissie (deze organiseert het jaarlijkse gala van de vereniging) en de novitiaatscommissie (deze is verantwoordelijk voor het organiseren van het novitiaat, ofwel de introductieperiode).

VGS-Nederland
De GSVA is lid van VGS-Nederland, de overkoepelende vereniging voor alle gereformeerde studentenverenigingen door heel Nederland. Via VGS-Nederland nemen Plancianen zo elk jaar deel aan bijvoorbeeld het Paascongres en feestjes en gala’s van zusterverenigingen.

Sfeerimpressie

Bezoekadres

Sociëteit KPATHP
Prinsengracht 181-sous
1015 DS Amsterdam