Wie zijn wij?

De GSVA is dé christelijke studentenvereniging van Amsterdam waar je je op een ontspannen manier vormt. Wij willen elkaar vanuit het christelijk geloof steunen in alle ontwikkelingen die je doormaakt tijdens het studeren en verhuizen naar een nieuwe stad. Als vereniging combineren wij het beste van een christelijke vereniging met alles wat het studentenleven te bieden heeft. Hiervoor organiseren wij activiteiten zoals bijbelkringen en lezingen en natuurlijk de wekelijkse sociëteitsavond aan de Prinsengracht, hartje centrum, alwaar je leuke mensen ontmoet, bij kan praten en met elkaar in gesprek kan gaan over wat je bezighoudt. Daarnaast organiseren wij geregeld leuke weekendjes weg, feestjes en andere activiteiten als gezamenlijk voetbal kijken en een gala.

Je kunt ons het allerbeste leren kennen door gewoon een keertje langs te komen op onze sociëteit op een woensdagavond en onder het genot van een biertje in gesprek te gaan met verschillende leden.

Ontmoeten

Bij de GSVA zitten mensen vanuit allemaal verschillende studies, met ieder een eigen achtergrond en diverse meningen. Je leert bij ons mede-christelijke studenten kennen in je nieuwe woonplaats en maakt vrienden voor het leven. Je ontmoet mensen met gedeelde interesses, sportvoorkeuren en muzikale aanleg. Hierdoor voel je je snel thuis en is er altijd wel weer iets leuks te doen of een goed gesprek te houden.

Activiteiten

ALV algemene leden vergadering GSVA christelijk Amsterdam

Bij de GSVA is ruimte om open te praten over je geloof en twijfels, waardoor je je in je studententijd echt kan ontwikkelen. Er zijn regelmatig bijbelkringen in kleinere groepen waar je een jaar lang een thema behandelt en je groep echt goed leert kennen. Bij lezingen worden mensen gevraagd een lezing te houden over bijvoorbeeld een actueel thema als politiek, economie, alsmede tijdloze thema’s als het ontstaan van het heelal en filosofie. Daarnaast worden er soms debatavonden georganiseerd waar twee of meer sprekers in debat gaan, en je zelf ook mee kan praten. Ook zijn er facgroepen, een serie avonden waar je in een groepje je verdiept in een thema. Voorbeelden zijn wijn, de crisis, fotografie en stadsarchitectuur. Als laatste zijn er nog ALV’s, een goede mogelijkheid om publiek te leren spreken en je standpunten duidelijk weer te geven. Hier heb je de rest van je leven profijt van, als je bijvoorbeeld een vergadering op je werk hebt.

Gezelligheid

dies gezelligheid GSVA Amsterdam vereniging christelijk studentenOp de GSVA zijn er veel mogelijkheden voor gezelligheid en ontspanning. Zo worden er weekendjes weg georganiseerd, naar bijvoorbeeld Ameland of Frankrijk en is er een jaarlijks cultuurweekend, waar studenten van een zustervereniging in Amsterdam langskomen. Daarnaast zijn er verjaardagsborrels, kan je op stapavond met je jaargroep, een middagje voetballen en is er natuurlijk de jaarlijkse dies natalis, een gala om de verenigingsverjaardag te vieren. Je leert snel mensen kennen in een nieuwe stad en legt zo een goede basis voor je studentenleven.

Landelijke verenigingen

Landelijk Paascongres Paco vgs-nederland GSVA Amsterdam christelijke studentenvereniging gereformeerdDe GSVA is lid van VGS-Nederland. VGS-Nederland organiseert jaarlijks enkele activiteiten voor alle zusterverenigingen uit heel het land. In bijna elke studentenstad zit wel een VGS-vereniging. Elk jaar heeft de GSVA een weekend in een andere stad, een leuke manier om ook eens wat kleinere steden te ontdekken. Ook is er elke maand wel ergens een feestje in een andere stad, waar altijd veel mensen uit Amsterdam heen gaan. Door dit nationale verband kan je een leuk netwerk opbouwen met studenten uit alle windstreken, en wie weet wat dat allemaal op kan leveren!