Over Amsterdam

Wat zie je als je de televisie aanzet? Inderdaad, Amsterdam. Is er een nieuwe koning, dan wordt deze ingehuldigd in Amsterdam. Is er een grote tentoonstelling, dan begint deze in Amsterdam. Premières van Nederlandse films, vrijwel altijd in Amsterdam.

Amsterdam centrum Zuidas groot wereldstad christelijk vereniging GSVA

Hierboven staan een aantal voorbeelden waarom Amsterdam het middelpunt van Nederland is. Een stad waar je in wilt wonen en leven. De grote gebeurtenissen vinden hier plaats. Amsterdam is als het ware de zon en de rest van Nederland draait er om heen. Maar niet alleen het grote, maar ook het kleine geluk is hier te vinden.

Groot en klein

De verschillende culturen, de verschillende kroegen, bioscopen en marktjes zorgen voor een dagelijks avontuur. Amsterdam is groots, en kleinschalig tegelijk. Groots en zakelijk, op bijvoorbeeld de Zuidas, met allerlei grote nationale en internationale bedrijven en het aantal studie’s. Hier kan je tijdens je studie contacten leggen voor later en stages lopen in de top van het bedrijfsleven. Maar Amsterdam is ook kleinschalig met allerlei kleine kroegjes op de grachten, waar je avonden door kan zakken.

Amsterdam Park genieten fijne tijd GSVA studentenvereniging christelijk

Natuurlijk is niet alles rozengeur en maneschijn, de grote criminaliteit kan soms een last zijn. Net als alle onnozele fietsende provincialen en toeristen, om maar niet te spreken van de grachtengordelkakkers.

Maar wat doe je er aan? Gewoon genieten van al het moois dat Amsterdam te bieden heeft. De musea, de parken en pleinen om je helemaal te laten gaan, de prachtige mensen, universiteiten en natuurlijk de GSVA ‘Petrus Plancius’.

Studeren in Amsterdam

Studeren In Amsterdam GSVA gereformeerde studentenvereniging vereniging studie Amsterdam uva vu christelijkNaast al deze mooie culturele zaken is Amsterdam de grootste studentenstad van Nederland. In geen enkele stad zijn zoveel hogescholen en universiteiten te vinden als hier. Hierdoor is Amsterdam een ideale stad om te gaan studeren. Naast dat je met elke interesse terecht kan bij een studie zorgt deze diversiteit ook voor een brede ontwikkeling. Amsterdam is de hoofdstad van de nieuwe creatieve start-ups in Nederland, doordat zoveel verschillende mensen samen studeren en elkaar ontmoeten. Van een opleiding cultureel erfgoed tot econometrie, van psychologie tot filosofie, Amsterdam heeft het allemaal.

De bekendste instituten zijn de Universiteit van Amsterdam, de Vrije Universiteit en de Hogeschool van Amsterdam, deze drie samen hebben al meer dan 100.000 studenten.  Maar wist je dat Amsterdam hiernaast nog 21 andere hogescholen heeft? In geen enkele stad in Nederland studeren zoveel studenten als in Amsterdam en zijn er zoveel opleidingen om uit te kiezen. Wil jij je dus breed ontwikkelen in de meest dynamische studentenstad van Nederland, kom dan naar Amsterdam en de GSVA!