Kamer in Amsterdam

Kamer in Amsterdam via de GSVAEen veelgehoorde reden om niet bij een studentenvereniging te gaan is het ontbreken van een eigen studentenkamer. Maar de beste manier om aan een kamer te komen is juist via de vereniging! Doordat je direct veel mensen leert kennen in Amsterdam heb je veel mensen die voor je uit kunnen kijken naar een kamer. Vaak kun je terecht in een huis waar al andere mensen van de GSVA wonen, en dat is natuurlijk heel gezellig! Samen met andere verenigingsleden in een huis wonen heeft veel voordelen, één daarvan is dat je allemaal christen bent en elkaar daarin kan ondersteunen. Daarnaast is het ook handig omdat je samen naar verenigingsactiviteiten kunt fietsen en vaak samen kan eten.

Huisgenoten

Er zijn nu ongeveer 15 huizen in de vereniging waarin meestal twee tot vier studenten wonen van de GSVA. De meeste huizen liggen buiten het centrum, maar dat is met de fiets of het openbaar vervoer altijd goed te bereiken, evenals de universiteit of hogeschool waaraan je gaat studeren. Meestal wonen er (naast je huisgenoten) ook een aantal andere leden van de GSVA in de buurt, dat is erg leuk, omdat je dan makkelijk even langs kunt gaan om samen een kopje koffie of een biertje te drinken, een spelletje te spelen of te barbecueën in de zomer.

Prijs

Kamer in Amsterdam via de GSVA

De prijs van een kamer die via de vereniging is geregeld ligt vaak lager dan de kamerprijzen via kamernet of andere sites.  Dit komt omdat verenigingsleden meestal een compleet huis huren waar ze dan met een aantal mensen in gaan wonen in plaats van een losstaande kamer.

 

Wanneer je van plan bent om eerst nog een halfjaar of een jaar bij je ouders wilt blijven wonen kan dat natuurlijk ook, na een soosavond of andere activiteit mag je dan altijd wel bij iemand blijven slapen die wel een kamer in Amsterdam heeft.

Kortom, de makkelijkste manier om aan een goedkope en leuke kamer in Amsterdam te komen is via de GSVA!