Wanneer je student bent heb je je zuurverdiende geld vaak nodig voor vele avonden stappen met je vrienden en studiegenoten. Een drankje hier, een etentje daar, een feestje bij de faculteit, een borrel na college… je kent het wel. Maar ken je ook dat gevoel wanneer je voor je kast staat en je ziet dat je vrij weinig broeken hebt waar geen gat in zit? Of dat je een winterjas nodig hebt omdat die dunne zomerjas toch echt een beetje te koud is voor dit seizoen? Iedere student heeft het wel eens meegemaakt: je hebt kleding nodig, maar je hebt vrij weinig geld. Wat doe je dan? Juist! Tips opzoeken om zo voordelig mogelijk de laatste trends te scoren.

Koop tijdens de sale

De meest voor de hand liggende tip is natuurlijk de eerste: koop zoveel mogelijk, al dan niet alles, tijdens de uitverkoop. Let op de grote momenten van de sale. In de zomervakantie en aan het eind van het jaar gooien de winkels hun collecties weer helemaal om voor het nieuwe seizoen: dit zijn dé momenten wanneer jij de tofste items kunt scoren voor een prikkie. Koop bijvoorbeeld juist aan het eind van het seizoen een mooie goedkope winterjas die je nu nog even en vooral volgende winter lekker kunt dragen. Op de website van Winterjassen.com kun je kijken voor de laatste trends en combinaties.

Gebruik kortingscodes

Shop je wel eens online? Ga dan voordat je gaat shoppen op zoek naar kortingscodes. Op het wereldwijde web zwerven vaak genoeg diverse codes rond voor bijvoorbeeld geen verzendkosten, 10% korting en meer. Zeker de moeite waard om even te zoeken voordat je gaat shoppen. Heb je bijvoorbeeld inspiratie opgedaan op de webshop van een winkelketen of heb je een te gek jurkje gezien op bijvoorbeeld Jurken.com maar vind je het item toch echt nog te duur voor de huidige prijs? Even zoeken in de zoekmachine en wie weet scoor jij hetzelfde item voor een lagere prijs!

Shop multifunctionele items

De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen voordat je een kledingstuk scoort: heb je het nodig? Zo ja, kun je het product voor meerdere dingen gebruiken? Koop je bijvoorbeeld een sportief item dat je hebt gezien op Sportkleding.com, zorg er dan voor dat je dit item ook op andere manieren kunt gebruiken en combineren. Een comfortabele hoodie voor na het sporten is bijvoorbeeld ook erg geschikt als trui om in te relaxen of om aan te trekken wanneer het buiten wat kouder is. En een joggingbroek dient perfect als broek om in te chillen een dag na wanneer je het laat hebt gemaakt, maar kun je ook gebruiken tijdens het sporten.