Het juiste mobiele abonnement in je studententijd

Je smartphone is in je studententijd een van je beste vrienden: je gaat er vaak mee slapen en je staat er weer mee op. Een goed en voordelig abonnement is dan ook meer dan welkom in je studententijd. Je wilt graag goed profiteren van de mogelijkheden van een smartphone voor een zo laag mogelijke prijs. Op die manier kun je je etentjes en stapavonden ook nog goed bekostigen! Maar welke smartphone is nou het goedkoopst op het moment dat je een nieuwe wilt en waar moet je opletten bij het kopen van een smartphone?

Let op de prijs

Wist je dat in veel gevallen ‘duurder’ niet eens ‘beter’ betekent? Wanneer je op zoek gaat naar een smartphone die kwalitatief goed is en lang meegaat moet je niet altijd naar de meest bekende merken kijken. Zo is bijvoorbeeld bewezen dat de goedkopere toestellen van Motorola en Sony in 2016 beter presteren dan de laatste Android-toestellen. Lees je dus altijd goed in op website zoals Telefoon.nl over de soorten toestellen en abonnementen.

Kies voor SimOnly

Heb je langer dan een jaar of twee jaar je smartphone maar betaal je nog iedere maand (te) veel voor je abonnement die eigenlijk allang afgelopen is? Stap dan over op SimOnly! Met SimOnly betaal je niks meer voor het toestel maar alleen een vaste lage prijs voor internet, smsen en bellen. Dit scheelt je vaak tientjes per maand! Op Goedkopeabonnementen.nl vind je alle voordelige SimOnly abonnementen op een rij, zodat je de meest voordelige kunt uitkiezen.

Ga voor prepaid bellen

Voor sommige mensen werkt de old fashion prepaidtelefoon nog het beste. Bij een prepaidtelefoon koop je beltegoed vooraf zodat je precies weet wat je kwijt bent iedere maand. Wanneer je je niet scheel aan prepaidkaarten koopt is dit een stuk goedkoper dan een abonnement afsluiten bij een groot telefoonmerk. Het enige nadeel aan prepaid bellen en smsen is dat het in verhouding duurder is in vergelijking met een vast abonnement: de tarieven liggen een stuk hoger. Het is dus maar net de vraag wat voordeliger in jouw geval is. Als student is dat in ieder geval wel de moeite waard om uit te zoeken, want iedere euro is mooi meegenomen. Bekijk de goedkoopste tarieven omtrent prepaid bellen op de website van PrepaidVergelijken.nl.

Overige handige websites zijn:

www.simonlytips.nl
www.telefoontips.nl
www.telefoon.net