Waarschijnlijk betaal je of een all-in huurprijs of een gesplitste huurprijs. Bij een all-in huurprijs worden alle kosten op een hoop gegooid, dit is vaak nadelig. Bij een gesplitste huurprijs worden alle kosten netjes gesplitst en zie je dus precies wat er waar aan uitgegeven wordt. Wanneer je voor de goedkoopste energieleverancier kiest, kan je dus eenvoudig meer geld besparen.

Geld besparen met de goedkoopste energieleverancier

Wanneer je een all-in huurprijs hebt, zal het niet uitmaken wat je verbruikt want de servicekosten worden niet uitgesplitst. Mocht je een gesplitste huurprijs betalen, dan is het interessant om te kijken naar de goedkoopste energieleverancier. Wanneer je in een groot studentenhuis woont, zal er veel energie en gas verbruikt worden. Door iets zuiniger aan te doen, en over te stappen naar een andere leverancier, kan je al eenvoudig honderden euro’s besparen.

Je kunt ook een hele hoop geld besparen op gas. Gas is namelijk erg duur. Wanneer je de thermostaat één á twee graden lager zet, bespaar je alweer tientallen euro’s per jaar. Het is aan te raden om met je huisgenoten ieder jaar over te stappen naar de goedkoopste energieleverancier.

Bespaar het meeste geld door ieder jaar over te stappen

Wanneer je ieder jaar overstapt naar een andere leverancier, bespaar je het meeste geld. Alle leveranciers hanteren namelijk regelmatig welkomstcadeaus en kortingen. Zo kan je bijvoorbeeld een gratis tablet ontvangen bij een nieuw energiecontract. Een tablet voor in de keuken is toch wel luxe, daar zullen je clubgenoten van opkijken.

Mocht je een all-in huurprijs betalen, maar toch willen overstappen naar de goedkoopste energieleverancier, dan is het aan te raden om eerst contact met je verhuurder op te zoeken over de huurprijs. Hoogstwaarschijnlijk betaal je ook een te hoge huurprijs, dus is dit een win-win situatie.