Over de GSVA

Petrus PlanciusDe Gereformeerde Studenten Vereniging te Amsterdam is opgericht op 9 juni 1969. De GSVA heeft als tweede naam ‘Petrus Plancius’, een gereformeerd wetenschapper uit de 16e eeuw.  Petrus Plancius was een bekend geograaf, en heeft vele gebieden nauwkeurig in kaart gebracht.  Anderzijds was hij in die tijd veel betrokken bij de kerk, als theoloog en voorganger.

Sinds de oprichting is de vereniging uitgegroeid tot een volwassen christelijke studentenvereniging, waar studenten de mogelijkheid hebben anderen te leren kennen en zich te verdiepen in geloof, wetenschap. Ook is er ruimte voor gezamenlijke ontspanning. De GSVA telt zo’n 40 leden van hogescholen en universiteiten in Amsterdam. Voor meer informatie over de activiteiten en het lid worden klikt u hier. Elke twee maanden verschijnt het verenigingsblad, de Steunzool. Ook wordt er jaarlijks een almanak uitgebracht. De leden van de GSVA, ook wel Plancianen genoemd werken mee in verschillende commissies, zoals met het organiseren van weekenden weg, het leiden van bijbelkringen en het regelen van sprekers voor lezingen.

De GSVA is lid van VGS-Nederland, de overkoepelende vereniging voor alle gereformeerde studentenverenigingen in Nederland. Via VGS-Nederland nemen Plancianen zo elk jaar deel aan bijvoorbeeld het Paascongres en gaan naar feestjes van zusterverenigingen.

Klik hier voor meer informatie over het bestuur, de sponsors of indien u contact wilt opnemen met de GSVA.

VGS-Nederland