Iedereen weet dat de studententijd de mooiste tijd in je leven is. Toch kan deze mooiste tijd iets minder mooie gevolgen hebben voor een latere fase in je leven. Als je namelijk een grote studieschuld opbouwt tijdens het volgen van de colleges kan het zomaar zijn dat je flink wat jaren een (groot) bedrag van je inkomsten moet afstaan aan de schuld die je terug moet betalen. Dit heeft uiteindelijk ook gevolgen voor onder andere het kopen van een huis en ook op andere momenten als je voor wat voor reden dan ook geld wilt lenen.

Vaste lasten omlaag: vergelijken

Om te zorgen dat je minder last van de studieschuld hebt bij zaken als een hypotheek aanvragen werkt het om maandelijks een hoger bedrag over te maken naar DUO, waardoor je sneller afbetaalt. Mocht je geen extra geld beschikbaar hebben, kan het lonen om eens te kijken naar energie vergelijken. Hiermee kan je tot wel €400 per jaar besparen waardoor je direct meer kunt afbetalen aan DUO. Hierdoor kan je direct meer geld lenen voor je hypotheek, omdat de bank kijkt naar wat je nog af moet betalen over welke periode.

Mocht je als (ex-)student ook de luxe hebben om al een eigen auto te hebben kan je hier ook op besparen via een online vergelijker, bijvoorbeeld Overstappen.nl. Je autoverzekering afsluiten bij een andere verzekeraar, of een andere dekking bij je huidige verzekeraar kan ook al snel tientallen euro’s per maand schelen.