Wim van Dijk

WimAmsterdam. Een bruisende stad vol grachten, panden, trams, mensen, geuren, culturen, auto’s, bakkers, supermarkten, toeristen, fietsen, duiven, studenten.. Verdwalen is hier niet moeilijk. Verliefd worden op (of in) deze stad evenmin. Toch, met een onvoorstelbaar groot inlevingsvermogen en een krachtige wil loop je misschien tegen hetzelfde beeld in een andere stad aan. Alhoewel.. Amsterdam heeft in vergelijking met de rest van Nederland waarschijnlijk wel de meeste toeristen te verdragen. En het grachtwater zal ongetwijfeld nergens anders zo smerig te vinden zijn.

Maar er is nog iets wat niet weg te denken is uit deze stad, wat studeren hier uniek maakt. En dat is de GSVA Petrus Plancius. Hier krijg je de gelegenheid om leuke mensen te leren kennen, mee te doen aan wekelijkse activiteiten zoals Bijbelstudies en lezingen, te genieten van een of twee of meer biertjes aan onze prachtige sociëteit aan de Prinsengracht.. Plancius is een platform waar je jezelf kan ontplooien en leren ontdekken. Schrijven, afwassen, muziek maken, organiseren, feesten, dansen, spreken, een bardienst draaien, geloven, voetballen, weekenden, het houdt niet op. Bovendien is een goedkope kamer snel te vinden en is de verenging een sociaal vangnet in zware tijden als deze. Ze is de moeite waard om andere steden links te laten liggen.

De combinatie van een fantastische stad en een mooie vereniging met stokoude tradities creëren een sfeer die studeren hier geweldig maakt. Nergens vind je zoveel diversiteit en studentikoziteit in één vereniging opgepropt. Studeren en wonen in Amsterdam is uniek. Hou op met twijfelen. Word lid.

Lees ook het verhaal van Dieuwke en Judith.