Judith Brand

JudithHet stadsgezicht van Amsterdam. Lang uitgestrekte Amsterdamse grachten, massa’s mensen die voorbij lopen, rijen huizen met prachtige gevels. Ieder uniek in zijn soort. Dat is het beeld dat ik had van Amsterdam. Een beeld zoals een schilderij. Idyllisch, zou je kunnen zeggen. Idyllisch, ja idyllisch, maar ergens toch zo leeg.

Want wat zit er achter die huizen met die prachtige gevels? Wie zijn die massa’s mensen die voorbij lopen? Hoe zou het zijn als Amsterdam niet langer een schilderij is, maar een extra dimensie zou hebben? Hoe zou het er uitzien in 3D? Hoe zou het zijn als Amsterdam, mijn Amsterdam zou zijn?

Dat is precies wat de GSVA te bieden heeft. Amsterdam is meer dan alleen grachten, prachtige gevels, meer dan alleen massa’s mensen die onafhankelijk van elkaar voortbewegen. Amsterdam is ook een stad van vele mogelijkheden. In Amsterdam vind je de meest verschillende mensen. Verschillende culturen, verschillende achtergronden, verschillende passies. Bovendien is Amsterdam ook echt een cultuurstad. Je hoeft je niet te vervelen, er is altijd wel wat te doen.

Wil jij dat ontdekken? Dan is de GSVA misschien ook iets voor jou. De GSVA geeft jou de mogelijkheid Amsterdam te ontdekken. Maar niet alleen Amsterdam, ook je eigen kwaliteiten zullen zichtbaar worden. Wat kun je en, belangrijker nog, wat wil je nog meer kunnen. En het leukste is. Dit doe je niet alleen. De GSVA geeft de mogelijkheid nieuwe vriendschappen aan te gaan en je daarbinnen in een vertrouwde sfeer te ontwikkelen. Bovendien geven de nieuwe vriendschappen ook een meerwaarde aan het studeren en wonen in Amsterdam. Het is niet alleen een Amsterdam waar mensen langs elkaar heen lopen en elkaar niet kennen. Nee, het is ook een Amsterdam waar nieuwe vriendschappen mogelijk zijn.

En het mooie is: ondanks al het onbekende heeft de GSVA een gemeenschappelijke basis. Iedereen komt uit een christelijk milieu, wat niet wil zeggen dat iedereen nog de volledige overtuiging heeft van God of dat niemand meer zoekende is, maar vanuit die gemeenschappelijk achtergrond zijn we verbonden en van daaruit mogen wij hopen op een toekomst waar die God ook een gemeenschappelijk element mag zijn in ieders leven.

De GSVA is dus meer dan alleen een gezellige vereniging, die elke woensdag bij elkaar komt om gezellig te kletsen onder het genot van een drankje. De GSVA is … Dat mag je zelf gaan ontdekken!

Lees ook het verhaal van Dieuwke en Wim.