Zit je erover na te denken om over te stappen naar een andere energieleverancier in je studentenhuis? Dan zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Wanneer je student bent wil je natuurlijk zo min mogelijk betalen voor een goede service. We hebben een paar aandachtspunten voor je op een rij gezet. Zo weet je zeker dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan en een hoge rekening hebt.

Kies de juiste aanbieding

Als eerste, en niet geheel onlogische, tip natuurlijk: kies de juiste aanbieding. Vandaag de dag vind je tientallen energieaanbieders die jou als klant willen. Zoek goed uit waar jij het beste kunt krijgen voor wat je ervoor uit wilt geven. Een website zoals EnergieAanbieding.nl kan je goed op de hoogte houden welke aanbieding er omtrent energie zijn. Ook EnergieActies.nl heeft de actuele acties en aanbiedingen op een rij staan zodat jij zeker weet dat je de meest voordelige aanbieding kunt kiezen.

Contractvrij of energiecontract?

Het eerste punt waar je op moet letten is of je een contract hebt afgesloten. Wanneer je nog een lopend contract hebt mag de huidige energiemaatschappij een vergoeding voor opzeggen vragen wanneer je besluit om over te stappen. Wanneer je contract reeds afgelopen is mag dit natuurlijk niet. Om nutteloze kosten te voorkomen is het handig om dit even te checken.

Meterstanden doorgeven

Wanneer je overstapt op een nieuwe energieleverancier is het aan te raden om je meterstanden door te geven aan je nieuwe energieleverancier. Waarom? Heel simpel: de huidige meterstanden worden dan doorberekend op de eindafrekening van uw huidige leverancier en in de nota omtrent voorschotten van je nieuwe leverancier.

Check het contract

Bekijk het nieuwe contract goed voordat je officieel overstapt. Staan alle voordelen voor jou goed op een rij? Klopt alle informatie die ze bijvoorbeeld ook online geven? Om een goed beeld te hebben van de huidige acties omtrent energieleveranciers kun je de website van Energie Acties checken om zo zeker te weten dat je het juiste contract kiest. Welk contract uiteindelijk het beste is hangt natuurlijk af van je eigen keuzes en woonomgeving.