1 Juli 2020, door Jamie Schuller

Jamie is co-eigenaar van het online bijlesinstituut; Bijles Aan Huis. Bijles Aan Huis is onderwijspartner van GSVA en focust voornamelijk op wiskunde bijles, maar faciliteert bijles ook in andere basis- en middelbare schoolvakken. In deze blog vertelt Jamie meer over verschillende bijbaantjes voor studenten. Hij heeft bijna alle bijlesdocenten van Bijles Aan Huis persoonlijk gesproken, waardoor hij een goed beeld heeft van populaire bijbaantjes onder studenten.

Je studententijd is natuurlijk de tijd waarin je vriendschappen voor het leven maakt en waarin je een hoop plezier beleeft. Het is alleen ook de tijd waarin je leert om op eigen benen te staan. Dit brengt met zich mee dat je als student zijnde zelf je financiën zal moeten regelen. Ben je nog op zoek naar een bijbaan, dan heb ik goed nieuws! Hieronder hebben we namelijk de beste en meest leuke bijbaantjes voor je onder elkaar gezet. Zo weet je precies wat jij naast je studie kunt doen om de rekeningen te betalen. 

Word een babysitter

Een makkelijke manier om wat geld te verdienen is door te babysitten. Simpel gezegd is het enige wat je hoeft te doen TV kijken en een beetje op de kleine kinderen te letten. Probeer iemand met jonge kinderen in je buurt te vinden (want je wilt je geld niet besteden aan het vervoer naar de ouders) die op zoek is naar een babysitter. Meestal is het tarief €8-10 per uur, je kunt dus aardig wat verdienen in één avond. Dit is een stuk makkelijker geld verdienen dan vakkenvullen. 

Geef bijles aan leerlingen

Aan de slag gaan als bijlesdocent is een van de meest uitdagende en goed betaalde bijbaantjes die je maar kunt hebben. Bij Bijles Aan Huis kun je vaak direct aan de slag als bijlesdocent. Doordat je aardig wat betaald krijg je zal goed rond kunnen komen als student. Daar komt bij dat je ook nog eens veel vrijheid hebt voor het invullen van je tijd. Neem zeker een kijkje op de site van Bijles Aan Huis voor bijles geven, als je hier meer over wilt weten. 

Verkoop je oude kleren

Het verkopen van je oude kleren kan je aardig wat geld opleveren. Er zijn steeds meer websites te vinden waar je zelf oude kleren kunt verkopen, zoals https://www.vinted.nl/. Het enige wat je hoeft te doen is een account aanmaken, een foto van je kleren uploaden en wachten op iemand die interesse heeft. Mocht je veel kleding hebben die je eigenlijk niet meer draagt dan kan dit een prima keuze zijn om te maken. 

Meld je aan om enquêtes in te vullen

Inschrijven voor online enquêtes is een geweldige manier om wat geld te verdienen. Veel bedrijven hebben consumenten nodig om hun enquêtes in te vullen als ze nieuwe producten of websites aan het testen zijn. Je kunt ongeveer €4 per enquête verdienen. Rijk word je er niet van, maar het is een leuk bijbaantje om te doen. Daar komt bij dat je tijdens het invullen van je vragenlijsten gewoon je eigen muziek kunt draaien. 

Publiceer een Kindle-boek

Als je van schrijven houdt en dat heel goed kunt, dan is deze tip zeker voor jou! Je kunt een boek schrijven en uitgeven op Kindle om het te verkopen. Je krijgt 70% van de winst. Wat een groot voordeel is van de de verkoop op Amazon is dat ze een grote markt hebben, je zou dus zomaar veel exemplaren kunnen verkopen. Je moet natuurlijk wel een goed boek kunnen schrijven, mensen moeten het immers wel leuk vinden om te lezen.

Lijkt het jou ook leuk om bijles te geven? Kijk dan gerust even op de site van Bijles Aan Huis!